4 Nisan 2015 Cumartesi

Cevizli browni tarifi

Cevizli browni tarifi büyük küçük herkesin severek yediği çikolata ve cevizi bir araya getiren, nefis bir kek önerimiz var; Cevizli browni tarifi. Son derece pratik olan bu tarif ile hem ailenizi hem de misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz.
kolay cevizli browni tarifi
MALZEMELER
  • 4 adet oda ısısına gelmiş yumurta
  • 175gr.tereyağı
  • 100gr.bitter çikolata
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
YAPILIŞI
Parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı ve tereyağını karıştırarak, ocakta benmari usulü eritin. Daha sonra ılıması için bir kenarda bekletin. Diğer taraftan oda ısısına gelmiş olan 4 yumurtayı, şekerle köpük köpük olana dek çırpın. Yumurta ve şeker karışımına ılımış olan yağ ve çikolata karışımını ekleyin. Daha sonra vanilyayı ve kakaoyu ilave edin. Un ve kabartma tozunu beraber elekten geçirin. Elediğiniz un ve kabartma tozunu da karışıma ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırıp, birbirine yedirin. En son olarak ceviz içini pasta karışımına ilave edin. Koyu bir kıvamı olan kek hamurunuzu yaklaşık olarak 24x24cm. Ebatlarında, altına yağlı kâğıt serilmiş, kare bir kek kalıbına dökün. Bir kaşık ya da spatula yardımıyla hamuru iyice yayarak düzeltin. Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırına koyarak yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Soğuttuktan sonra kare dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Yanında çikolata sosu veya vanilyalı dondurma lezzet ve görünüm açısından hoş olacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder