4 Nisan 2015 Cumartesi

Alman usulü reçelli pasta tarifi

Alman usulü reçelli pasta tarifi derin bir kabın içerisine kabartma tozu ve unu eleyip harmanlıyoruz. Daha sonra tereyağı, şekeri, kabartma tozu, kakao, tarçın tozu, yumurta ve kiraz suyunu koyup iyice yoğuruyoruz. Hamurumuzu en az 30 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Hamurun 4/1 ini ayırın. Tekrar buzdolabına koyun. Yağlanmış tepsi veya turta kalıbınıza hamuru eşit miktarda ve kenarlarına gelecek şekilde yaydırınız. İçine istenilen reçeli boşaltıp tüm malzemeyi yayınız. Üzeri için ayırdığınız hamuru bir miktar un ilave ederek tekrar yoğurunuz. Hamuru üzeri için istediğiniz şekillerde veya turta gibi kafes yapabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz alman usulü reçelli pasta tarifi önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-35 dakika pişiriniz. Üzerindeki hamuru ne kadar çok kaplarsanız o kadar lezzetli olmaktadır.
isteğe bağlı olarak servis öncesi pudra şekeri de serpebilirsiniz. Basit, farklı ve lezzetli bir tariftir. Ayrıca aynı hamur ile alman usulü elmalı tart da yapabilirsiniz. Bunun için buzdolabında dinlendirilmiş hamuru yayın elmaları temizleyip soyun. İkiye bölüp dilimleyin. Yarım ay şeklindeki elmaları üst üste gelecek şekilde sıralayın. 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Kayısı reçelini üzerine sürüp servis yapın. Afiyet olsun.
Alman usulü reçelli pasta malzemeleri :
  • 250 gr sana yağ veya Tere yağ (oda sıcaklığında)
  • 250 gr şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 250 gr badem veya fındık ezmesi
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı karanfil tozu
  • 2 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı kiraz suyu
Kaynak : http://www.muzlupastatarifi.com/alman-usulu-recelli-pasta-tarifi.html

İÇ MALZEMESİ:
200 gr kavanozda ahududu, kiraz veya çilek reçeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder