4 Nisan 2015 Cumartesi

Kalpli pasta tarifleri

Kalpli pasta tarifleri, pasta yapımı sunulan kişiye özel olduğu hissettirmenin yollarından sadece bir tanesidir. Hele birde kendi el emeğinizle yaptığınız pasta daha bir anlamlı olacaktır. Yapımı basit lezzetli kalp pasta tarifi şöyledir.
MALZEMELER:
  • Pandispanya kek için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı soğuk su
Kreması için:
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için:
  • Muz, çilek
  • Damla çikolata
Üst için:
  • 1 paket kremşanti
  • 1su bardağı soğuk süt
  • Biraz kırmızı veya pembe gıda boyası
YAPILIŞI:
İlk olarak derin bir kapta unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip, harmanlayın. Başka bir derin kapta yumurta ve şekeri bembeyaz oluncaya kadar mikserle çırpın. Soğuk suyu ve diğer unlu karışımı koyup pürüzsüz kek hamuru elde edene kadar pişirin. Yağlanmış unlanmış kalp kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecede kürdan kontrolünde pişirin. Pişen keki başka bir tepsiye ters çevirip çıkartıp soğumaya bırakın. Bir tencereye tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi ölçülerinde koyun pürüzsüz olana kadar çırpın.
Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen kremaya tereyağı ve vanilyayı ilave edip mikserle çırpın. Keki ortadan ikiye bölüp süt ile ıslatın. Daha sonra tüm kremayı boşaltıp güzelce yaydırın. İçerisine muz, çilek ve damla çikolataları koyun. İkinci parçayı koyup sütle ıslatın. Kremşantiyi üzerindeki tarife göre yapın. Birazını ayırın. Beyaz olanıyla tüm pastayı kaplayın. Diğerine gıda boyası ile renklendirip, süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder