20 Mart 2015 Cuma

Rulo krep pasta tarifi

Rulo krep pasta tarifi hemen hemen hepimizin krepi sever ve oldukça da sık tüketiriz. Gerek et yemeklerinde gerek pastalarda gerekse kahvaltılık tariflerde krepe oldukça sık yer veririz. Aynı zamanda krep ustalık isteyen hazırlarken püf noktaları olan bir yiyecektir. Şimdi sizlere oldukça pratik bir o kadar da lezzetli bir krepli tarif vermek istiyoruz.
Rulo Krep Pasta Yapımı:
Rulo krep kolay pasta tarifleri sorusu için önce pastamıza öncelikle krepleri hazırlayarak başlıyoruz. 3 yumurta ve tatlı hazırladığımız için 1 su bardağı şekeri mikserle iyice karıştırıyoruz. Bu işlemi yumurtalar köpük köpük olup şeker eriyene kadar devam ettiriyoruz. Ardından da 1 yemek kaşığı erimiş tereyağını ilave ediyoruz. Akabinde 1 su bardağı sütü ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Kreplerimizde güzel bir koku olması için 1 paket vanilya ediyoruz.
Ardından da 1 paket kabartma tozu ve 9 yemek kaşığı un ekleyip iyice karıştırıyoruz. Topaklanma olmaması için iyice çırpmamız ve kesinlikle kıvamı doğru ayarlamamız gerekir. Aynı zamanda Toz malzemeleri eleyerek eklemek daha iyi bir sonuç elde etmemizi sağlayacaktır. Bunun yanı sıra her krepten önce tava iyice yağlanmalıdır. Bu pastayı rulo şeklinde hazırlayacağımız için dikdörtgen ya da geniş bir tava seçmemiz gerekir.
Krepleri hazırladıktan sonra ara katlara sürmek için muhallebiyi hazırlamalıyız.’ buçuksu bardağı süt 1 su bardağı şekerle karıştırılır. Sonra yarım bardak un ve azıcık tereyağı eklenir. Kaynayınca altı kapatılır.
Sonra bir kat krep bir kat muhallebi olacak şekilde pasta hazırlanır. En üste sevilen mevsim meyveleri konur ve pasta rulo şeklinde sarılır. Pastanızı hazırladıktan sonra mutlaka buzdolabında dinlendirip sonra dilimleyerek servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder