15 Mart 2015 Pazar

oktay usta limonlu yaş pasta tarifi

oktay usta limonlu yaş pasta tarifi öncelikle keki için gerekli olan malzemeleri hazırlıyoruz. Bunlar 1 su bardağı toz şeker, yarım çay bardağı su, 3 yumurta, yarım limon suyu, 1 limon kabuğunun rendelenmiş hali,1 çay bardağı zeytinyağı, 1 paket kabartma tozu, 1,5 su bardağı un ve 1 bardak limonata.
Kreması İçin İse Malzemeler:
6 bardak süt, 7 yemek kaşığı silme un, 8 yemek kaşığı silme şeker, 175 gram yağ, vanilya, krem şanti ve 1 bardak süt.
Limonlu Yaş Pasta Hazırlanışı:
Limonlu yaş pasta nasıl yapılır kısmına gelmeden öncelikle krem şantiyi 1 bardak süt ile çırparak buzdolabında bekletin. Ardından kek malzemelerini hazırlayın ve sırayla çırparak 220 derecelik bir fırında pişirip soğutun ve diğer bir yandan kremasını hazırlamaya başlayın. Sonra bir tencerede süt, un ve şekeri karıştırın ve ocakta pişirin.
Karışım muhallebi kıvamına gelince kapatıp içine yağı koyarak mikserle 4- 5 dakika kadar çırpın. Ardından kek ve krema soğurduğu zaman keki bir bıçak ya da ip yardımı ile 3 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçalara bir limon ya da portakal suyu sıkıp su veya süt ile karıştırıp kaşık ile sürün ve aralarına kremayı sürerek üs üste kapatın. En son adım olarak ise üstüne krem şantiyi sürerek kapatın ve dilediğiniz şekilde portakal ya da limon dilimleriyle süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder