2 Ocak 2015 Cuma

Krepli pasta tarifleri

Yaş pasta tarifleri ile dolu olan sitemizin şimdiki oktay usta pasta tarifleri bölümü konusunun adı krepli pasta tarifleri yapanlara afiyet olsun.
Süt, yumurta ve un çırpılıp akışkan bir hamur elde ediyoruz. Kızdırdığımız teflon tavaya 1 kepçe döküp iki tarafını da pişiriyoruz. Böyle 3 tane krep yapıyoruz.
Tencereye aldığımız şeker, süt, portakal kabuğu rendesi ve unu karıştırıp karıştırıyoruz.
Pişirdiğimiz kreplerden birini kelepçeli bir kalıba koyuyoruz. Kremamızın 1/3’ünü krepin üstüne döküyoruz. 2. krep konup yine krema konuyoruz. 3. krepin üzerine de kalan kremayı döküp soğutuyoruz. En son üzerini portakal dilimleri ile süslüyoruz. Afiyet olsun…
Krep için gerekli olan Malzemeler:
  • 1  su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
Krema için gerekli olan malzemeler:
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1/2 litre süt
  • 3/4 bardak şeker (veya 20 adet tatlandırıcı)
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder