Krepli pasta tarifi, 1 bardak sütü, 1 yumurtamızı ve 4 kaşık unumuzu birlikte çırpıyoruz. Daha sonra teflon tavamızı kızdırarak krep hamurumuzdan 1 kepçe tavamıza döküyoruz. Arkası önünü güzelce pişiriyoruz. Bu sistemde üç adet krep yapıyoruz. Sonrasında yarım litre sütü 2 kaşık un, 1 bardak şeker ve 1 portakal kabuğumuzun rendesiyle karıştırarak güzelce pişiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz kreplerimizden ilki kelepçeli olan kabımıza koyuyoruz. Muhallebimizin 1/3 ü ilk krepimizin üstüne döküyoruz. Sonrasında 2 krep daha koyuyor ve az daha muhallebi döküyoruz. Sonrasında kalan muhallebimizi en üste döküyoruz. Soğuması için biraz bekliyoruz. Soğumuş olan pastamızın üstüne zarları güzelce soyulmuş olan portakal dilimleri konarak süslüyoruz.
Pratik pasta tarifleri ;
Kaynak : http://www.epastatarifleri.com/krepli-pasta-tarifi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder